Akon

Jag har börjat gilla Akon's låtar jättemycket. Inte för att det är min musiksmak riktigt men iaf. Men vad är igentligen ens musiksmak. Jag gillar ju all musik som gör mig glad. Jag har vissa låtar som jag lyssnar på när jag är ledsen eller arg. Men de låtarna lyssnar jag endast på då när jag är så det humöret. Men annars gillar jag glad musik. Och jag tycker att denna musiken gör mig ganska glad :P


Jag har kört bil!!

Ja det är sant, i dag körde jag bil för första gången! och det gick riktigt bra. Jag körde i ungefär 3 timmar. När jag började var vi på en parkering en bit nedanför praktiken. Där var det väldigt lite plats så vi bestämde oss för att åka till en lite större parkering. För i början när jag körde tyckte jag att det gick väldigt snabbt bara man körde i typ 10 km/h, hahaha Men sen när vi kom till den lite större parkeringen så gick det bättre. Det var lite hoppigt i början men jag fattade ganska snabbt hur man skulle göra för att få i gång bilen utan att den hoppade och sen la av (vilket den gjorde några gånger innan jag fattade). Men iaf när jag hade fått i gång den så gick det bättre. Jag körde runt lite på en parkering och sen lärde jag mig att växla och sen gick det av bara farten. Jag styder bilden och svängde utan att tycka det var läskigt. I början var bilen väldigt stor men man vänger sig väldigt snabbt hur man ska göra. Efter att vi hade kört på parkeringen i en timme så åkte vill en liten väg som jag fick köra runt på i ett bostadsområde. Det höll vi på med en stund och sen så körde jag pappa till motorvägen. Men vid motorvägen så fick han ta över, för så snabbt kan jag inte köra än. Det snabbaste jag körde idag var 40 km/h :D Pappa körde på motorvägen till Willys och vi handlade lite. Sen körde jag oss hem genom att köra på småvägar och upp genom samhället. Det var jättekul och i morgon ska jag köra oss till praktiken!!!

Jag tycker att jag var jätteduktigt att lära mig att starta, svänga, gasa, växla och bromsa utan att bilen hoppar på bara några timmar. Jag körde till och med i rondell!!! Jag är stolt över mig själv. I morgon ska jag köra mera. Jag ska bli proffs på att köra så att när jag kommer till körskolan om ett tag så ska de tycka att jag är så duktig så de ger mig körkort direkt.. Haha :D:D


Tisdag..

Hej bloggen. Gissa vad jag fick med posten idag! Mitt körkortstillstånd och tillståndet att övningsköra med pappa. Så jag ska börja övningköra efter praktiken idag ! :D:D Det var verkligen på tiden. Jag skulle ju ha fått ta körkort för ett år sedan men jag har bara inte fått tummen ur röven än eller vad man brukar kallad det, haha. Men nu ska jag äntligen börja!! I början kommer det ju så klart vara att köra på parkeringar och så. Men jag längtar tills jag kan köra mig själv till skolan och sådanna saker. Med pappa bredvid så klart men iaf. :P Men det man längtar mäst till är så klart att få KÖRKORTET!! Haha i sommar så har jag det :P

Nu så ska jag jobba lite, jag sitter ju faktiskt på praktiken :P Haha

Ps. Min fot gör inte lika ont längre. Det var nog bara ett skärsår. Tur

Hejsan

Ja hej bloggen. Nu är jag hemma, eller jag har varit hemma en timme men jag har gjort mat och ätit.

Camil blev jätteglad när jag gav han presentern jag hade köpt till lilla bäbisen. Haha han sa att han inte trodde att han skulle få någor. Men jag tycker att om någon har får barn ska man bjuda lite på sig själv och köpa något. Det behöver ju inte vara något stort liksom. Det är ju alltid tanken som räknas. Kul att han uppskattade det iaf. :)

I går när jag städade så hittade jag min externa hårddisk som inte har gått igång på typ ett år. Men igår när jag försökte starta den så gick den igång! Så nu har jag fört över allt av värde på min nya hårddisk. Vad lättad jag är nu, jag har varit så orolig att den aldrig skulle gå igång. För på den låg alla mina gamla bilder och alla mina filmer. Du har jag allt det igen. Lycka!

Ps. Jag fick ett väldigt bra erbjudande. Om man går in på www.fujidirekt.se/svepet Så får man 100 bilder gratis, man betalar bara för portot. Jag tror jag ska rensa lite i min dator och för en gångs skull framkalla lite bilder :P


Måndag.

Hej bloggen. Jag sitter på praktiken nu. Janne och Camil är iväg och ska lämna tillbaka saker som de använde på mässan förra veckan.
Camil fick en liten Julia natten till lördag. Jag köpte ju en baby filt till han, ska ge den till han sen när han kommer tillbaka. Det är så gulligt när folk får bäbisar. Alla är jätteglada och pratar om barnet hela tiden haha. Det är verkligen ett mirakel med bäbisar. De är som ett nyskrivet kapitel och har hela livet framför sig. Så häftigt.

Jag har fortfarande ont i min fot :(  Jag har kollat flera gånger men jag hittar inget mera glas, men jag funderar om det kan finnas lite glasplitter kvar i den iaf. Det måste ju vara något därinne som gör ont. Eller kan ett sår göra så ont iaf för att det sitter i hälen och man balastar det hela tiden när man går?

Städdag!

Hej bloggen. Idag har jag städat hela dagen. Eller några timmar iaf. Jag städade alla mina lådor från onödigt skräp. Det är inte klokt vad mycket onödigt man kan hitta i sina lådor. Jag slängde en hel papp-kasse med gamla papper. Sen dammade jag alla mina hyllor och remsade bort gamla prynadssaker som jag inte vill ha uppe längre och satt upp fina ramar med bilder i i stället. Mycket roligare att kolla på! Sen blev det damsugning och våttorkning av hela våningen. I dag har jag gjort nytta.

Nu är jag jättetrött i ryggen. Och jag har ont i foten. För jag trampade på en glasbit idag när jag städade. Jag vet inte vad den kom från men helt plötsligt var den i min fot! Aj!

Nu ska jag byta sängkläder i min säng och sen lägga mig och kolla på film. Det är så mysigt att burra ner sig i rena sängkläder. Så mysigt på något sätt. :D

Söndag..

God morgon bloggen. Jag vaknade för en halvtimme sedan av ett sms från Habibi. Så jag ringde upp han. Det är så mysigt att prata med han på morgonen och höra hans röst. Jag älskar hans röst. Den gör mig trygg på något sätt. Jag brukar ofta prata med han på morgonen när jag precis har stigit upp, innan jag börjar skynda mig att göra allt jag ska på morgonen.  Det blir en sådan mysig start på dagen när man börjar den med att prata med den man älskar mäst ;D Min lilla habibi!! Om man får en bra start på en dag,får man en bra inställning direkt på morgonen och då blir oftast hela dagen bra.

I dag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Får se om pappa har någon bra ide. Nu ska jag gå och äta lite frukost.

Earth Our

Släck lamporna mellan 20.30 till 21.30 i kväll för världen!!! Hela världen kommer släcka lamporna. Ikea kommer släcka sina skyltar. Radion kommer stänga ner sändningen en timme.
Jag tycker att det är cool att hela världen går ihop om att göra något sådant för att visa de som bestämmer att det är dax att göra något för våran värld. För de som drabbas mest är inte vi i denna del av världen utan våra med människor.
Tänd lite stearinljus och mys med ett sällskapsspel, eller gör något annat som inte behöver ström i en timme.
Visa att du bryr dig!!


Hemma

Hej bloggen! Nu är pappa och jag hemma igen. På ikea köpte jag precis det jag hade tänkt. En ram och ett dun täcke.. Annars brukar det finnas en tendens om man är på ikea att man köper en massa andra småsaker som man inte behöver. Haha. Även om det var pappa som betalade idag så är det iaf onödigt att komma hem med en massa andra saker som man inte behöver, de brukar hamna i en låda och sen aldrig användas.. Men jag är nöjd med dagens inköp.

Nu ska jag göra mat! Tonfiskbiffar och potatisklyftor med grönsaker :D Mums!


Ramen jag köpte på ikea!! Man kan vända för att se en annan bild.

Lördag.

God morgon. I dag sov jag till 11. Jag somnade nog vid två i går. Klockan gick så himla snabbt igår. Först när jag kollade på klockan var den halv 11, och nästa gång jag kollade var den halv 2. Var tog tiden vägen :O

Jag hade ett litet mysterie här hemma igår. Jag skulle ta kort med min systemkamera, men när jag skulle ta kort så var mitt minnerskortet borta.. Så jag fick lite panik. Jag letade överallt efter det. Tillslut jag hittade det i min datorväska. Hur sjutton hade det hamnat där :O Jag kommer ihåg att jag tog ur minneskortet ur kameran och tog med det upp till praktiken för att överföra bilderna på modellen. Men jag trodde att jag hade satt tillbaka det i kameran sen. Men det måste ha suttit kvar i datorn eller något och sen ramlat ut i datorväskan. Klumpiga mig. Tur att det låg där i alla fall. För annars hade jag blivit ledsen. För jag har mycket bilder på det! Jag måste säkerhetskopiera alla mina bilder! Kom ihåg det Rosie.

I dag ska jag och pappa till ikea och titta lite. Jag ska köpa en fotoram och ett täcke om jag hittar någor som är relativt billigt och samtidigt mjukt :D Hörs sen!

Ronja är en liten fotomodell

Bjuder på lite bilder på lillan, hon är så mysig.. Lite lurvig i pälsen också för att hon är nyduschad. Titta på den första bilden, då står hon i duchen och ser riktigt sur ut. Hon gillar att duscha, njuter av vattnet. Men hon gillar inte att bli fotograferad. Haha hon la ner huvudet så fort hon såg att jag tog fram kameran.
Titta på de två sista bilderna vilken leksugen liten dam jag har, på den sista bilden morrade hon åt grisen, haha :D Ansiktsbilden på henne tyckte jag blev riktigt fin.
( tryck på bilderna så blir de större )


Let's dance final!!



Nu är let's dance finalen slut. Oj vad spännande det var! Och var duktiga finalparen var. Jag tyckte att båda var lika bra. Jag hade ingen aning om vilka jag ville skulle vinna. Jag tycker att proffsdansarna är så himla duktiga som gör sådanna underbara nummer varje vecka. Shownummren var ju sååååå himla bra. Jag satt och rös när Laila uppträdde med sitt , och jag skrattade när Magnus uppträdde med sitt. Båda förtjänade verkligen att vinna men det kan ju tyvär bara finnas en vinnare. Även om båda var exakt lika bra så stack Magnus ut lite, han förtjänade att vinna!! Han är så otroligt stark och muskulös men han dansar som han var en liten, späd kille. Han hade så otroligt bra hållning och kunde röra på sin kropp så himla på dansgolvet fast han var så stor. Annika är också en så otroligt bra lärare med sådanna otroligt bra nummer varje vecka. Hon har tagit sina meddansare till final tre gånger i lets dance, men detta är första året hon vinner. Så man kan ju säga att det är tredje gången gilt. Man såg hur otroligt glad hon blev när hon vann. Jag tycker verkligen att hon förtjänade det, hon är en otroligt bra dansare!

Oj vad jag saknade min Habibi när jag satt och kollade på let's dance finalen. Jag saknar han så himla mycket när jag sitter i soffan själv och inte har någon bredvid mig som sitter och kramar mig och gosar med mig. Jag vill att han ska komma till mig nu och krama mig lite. Habibi jag saknar dig JÄTTEMYCKET!

Kolla Ronja!!

Lilla Ronja trimmmades ju idag. Kolla på bilden vad lite hår hon har nu. Hon ser ut som en liten valp igen min lilla bäbis, fast hon är fyra år... Haha.  Hon är så söt, och ser så liten och oskyldig ut.
Hon har mycket hår runt ansiktet, men de ska de ha i den rasen. Det är kroppen som ska ha mindre hår.


Mitt mobila bredband!

Nu bloggar jag från mitt mobila bredband!!
Jag kunde hämta ut mitt mobila bredband efter att vi hade lekt detektiver och sökt efter mitt paket som hade varit runt på ett litet äventyr i Sverige. Men vi spårade att paketet hade hamnat på vårat uthämtningsställe utan att vi hade fått någon lapp. Så pappa fick tag i numret på paketet så att vi kunde åka och hämta det. Det är jättefint och så litet. Det är som ett usb-minne. Och det är snyggt. Svart och stilrent. :D Och det går snabbt att surfa in på olika sidor. Jag trodde att det skulle vara segt, men nej, inte segare än mitt vaniga internet. Men får se, det kanske blir annorlunda sen. Nu är jag ju optimistisk till det så nu är allt bra haha. Men det är jättekul att jag kan ha med mig mitt internet var jag än går.. Haha.



Kolla så litet det är. Ser precis ut som ett usb-minne!

Jadu

Nu sitter jag ensam på praktiken igen. Camil var tvungen att åka till bb med frun, hon hade gått över två veckor men nu var det dax. Hans 5e barn. Han var ko-lugn. Inte ett dugg stressad eller orolig. Det ska bli en liten tjej. Så gulligt :D
Så nu sitter jag här ensam. Lovade att sitta här till halv 6, för då kommer Janne och låser. Så vad ska jag göra under tiden?? Jag har ingen aning faktiskt. Kolla in lite olika bloggar, men jag har redan läst alla inläggen på mina favoritbloggar, kanske hittar nya som jag tycker om. Alltid lika kul att hitta nya boggar. Kan ni ge mig lite tips på bra bloggar??

Ronja är och trimmas nu, det var faktiskt på tiden. Haha hon var riktigt långhårig. Undra vad hon tycker om det, att bli av igen med all varm päls. Jag brukar tänka ibland vad som pågår i hennes lilla huvud. Hon borde tycka attt det är kallt utan allt håret.  Nog för att hon brukar gå med täcke ute de första veckorna efter att hon har blivit trimmad så att hon inte ska frysa altför mycket. Men iaf,  lilla pluttan.

Fredag..

God morgon bloggen. Jag vaknade viserligen för ca 2 timmar sedan men jag hade ganska bråttom idag. När jag vaknade skulle jag ringa ett samtal. Så jag ringde och hamnade så klart i telefonkö. Efter att jag hade ståt i kön i 20 minuter visade det sig att de hade stängt!! Roligt? Nej! Sen hade jag bråttom att göra mig i ordning och så för att åka upp till praktiken. I dag får jag hoppas att mitt mobila bredband kommer med posten, om det hittar hit från dalarna vill säga.

Nu sitter jag på praktiken. Jag har ont i magen. :(  Jag vet inte varför. Kanske för att jag stressar så mycket på morgonen nu för tiden. Jag måste lära mig att gå upp tidigare på morgonen så jag slipper ha så himla brottom. Jag stressar jämt på morgonen för att jag ska få sova så länge som möjligt. Eller så kanske det är för att jag åt varm soppa till frukost. Kan det vara det, att magen inte är beredd på varm mat på morgonen och då för man ont i magen? För man brukar ju jämt äta kall mat till frukost, som fil och sånt. Hmmm

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Fredagar brukar alltid vara Habibi dagar, men idag så ska jag inte träffa Habibi. Han ska jobba i helgen och hjälpa sin bror att flytta. Känns väldig konstigt att inte få umgås med han i helgen. När jag har gjort det så lång tid nu. Jag har ingen aning om vad  jag ska göra i helgen. Men Habibi kommer ju till mig i mitten på nästa vecka. Och sen kommer han vara hos mig en lång tid! Jag älskar dig Habibi.

Vi ska till Tyskland!!

Habibi och jag bokade precis en resa till Tyskland på påsklovet! Så mysigt att åka iväg tillsammans på en liten resa. Jag tycker verkligen att det ska bli kul. Vi ska åka och hälsa på Habibi's kusin. Jag har aldrig träffat han men jag har sett bild på han och han verkar väldigt snäll och trevlig. Så det ska bli kul. Det är nog ganska fint i Tyskland på våren. Så får jag höra lite tyska också. Habibi's kusins tjej kommer från tyskland så hon snackar ju tyska, jag tror att hans kusin gör det med nu. Han har bott där ganska länge. Så himla kul! Då kommer jag ifrån Sverige ett tag också! Bara några dagar iväg kan göra så att man uppskattar Sverige mera och längtar hem. Bara man får ett litet miljöbyte liksom. Så de blir nog perfekt det här. Haha

Tyska

Åh vad jag önskar att min mamma lärde mig tyska när jag var liten. Min mamma komme från österrike, eller mormor men iaf. Mamma kunde ganska bra tyska. Men min mormor dog för 10 år sedan och efter det så har hon glömt sin tyska. För att hon inte har haft någon att prata med. Jag önskar så mycket att mamma hade lärt mig när jag var liten. Då skulle hon ha kunnat prata med mig nu efter att mormor har dött och sen skulle både hon och jag ha kunnat i stället för att ingen kan. Det känns som att lite av mitt ursprung är ett mysterie. Jag kan ju så klart lära mig tyska, gå en kvällskurs eller något. Men jag har svårt för språk så jag har ingen lust att gräva ner mig i böcker i ett annat språk just nu. Om andra måste plugga 100% för att lära sig så måste jag plugga 300% för att det ska fastna.
Jag har ju arabiska jag vill lära mig också. Snacka om att jag har mycket att lära mig. Men jag ska nog prioritera arabiskan nu, för den kan jag lite smått av redan. Ska lära mig lite så jag kan grunderna och kan göra mig förstådd liksom.

Nu sitter jag på praktiken och ska snart gå hem. Det har inte varit så mycket att göra idag. Jag har tagit lite passbilder och tagit imot beställningar idag. Men endå är det inte mycket att göra. Man vill hälldre ha saker att göra. Tiden går snabbare då. Aja jag slutar ju snart så..

Torsdag.

God morgon bloggen. Jag har precis vaknat. Jag är verkligen ingen morgon människa. Aff vad jobbigt det är att gå upp på morgonen. Sängen är ju såå skön på morgonen. Speciellt på morgonen. Annars vill man inte sova men på morgonen vill man alltid ligga kvar lite i sängen. Man önskar att klockan skulle gå lite saktare. Eller stanna i några timmar så man får sooooova! Jag är konstig, jag är ingen kvälls människa för efter 11 på kvällen blir jag alltid jättetrött och på morgonen vill jag aldrig gå upp. Vad livet skulle vara skönare om inte hade tider att passa på morgonen, så man fick vakna av sig själv i stället för att bli väckt. Manblir ju på mycket bättre humör på morgone om man alipper bli väckt. Jag är alltid jätteiriterad på morgonen om jag har blivit väckt av någon. Haha men nu är jag ju redan väckt och uppe så nu måste jag gå och äta lite frukost och fixa i ordning mig. Byebye

Här har ni en låt att lyssna på, kan blir inte lika trött om man lyssnar på musik på morgonen.
Det är liten Iris som Avril lavinge har gjort en cover på.


Pleo, en liten dinosarie.


Herregud. Jag hittade den här roboten på coolstuff.se . Det är en dinosarie som man tydligen kan uppfostra. Den kommer till en som en liten unge och sen är det upp till en själv att uppfostra den och se till så den växer till en självständig och smart dinosarie. I videon nere ser man hur dinosarien är. Men alla var tydligen enskilda individer så alla är olika beroende på hur de var uppfostrade. Väldigt häftigt. De kände känslor (hunger, gläde) och sådanna saker också. Undra bara hur en sådan sak äter liksom. Haha jag skulle vilja ha en men de var dyra, väldigt dyra, 3000 kr! Det kanske är det det kostar att köpa en dinosarie. Haha tur iaf att den var så liten. Skulle ju inte vara kul om det började gå stora dinosarier på jorden igen. Haha jag skojade bara :D
Vill ni läsa mer om Pleo kolla in http://www.coolstuff.se/Pleo



Lugna favoriter

Jag sitter på praktiken och de spelar lugna favoriter. Det finns högtalare i varje affär och överallt spelar de samma radiokanal, i hela gallerian!  Det är lite jobbigt. Men det är faktisk skön musik att jobba till, man blir inte lika stressad faktiskt. Man stressar liksom inte lika mycket med sådan här lugn musik. Haha Men i blad kan det bli lite tråkigt. En av de låtar som de spelar mäst är den här fina låten.


Jag har gjort en ny design!

Jag har precis suttit och gjort en ny design. Det är kul att sitta och fippla i photoshop och få bram nya fräcka designer. Jag gillar verkligen designen med påfågelfjädrarna i bakgrunden! Och så var det coolt med ramarna uppe på headern också. Haha nu har jag 3 olika designer att välja mellan. Och på den svarta designen har jag två olika headers!! haha det är kul att kunna variera sig.

 
Blåa varianten


 Eller den gröna

Först hade jag den blå designen men jag tyckte att den var lite stark i färgen. Men sen tipsade Sandra mig om att jag skulle prova en grön färg. Så hon skickade en kod till mig och den passade som handen i handsken. Tack gumman. Du är bäst! Får se hur länge jag har den här designen innan jag får för mig att byta. Haha

Onsdag.

Hej bloggen. I dag mår jag bättre. Janne på praktiken ringde till mig nyss och frågade om jag skulle komma upp idag. För de behövde hjälp av mig idag.Haha det var kul att de ringde mig och sa det. Men jag skulle ändå ha kommit upp idag för jag mår ju bättre! Men det var endå kul att veta att man är saknad däruppe när man inte är där.

I dag ska jag nog åka till Gina efter praktiken om jag orkar. Skulle vara kul att prova de där klänningarna och kanske köpa någon/ några! Jag brukar ju vara på prakteken ganska sent i bland, och så här dagen efter att man har varit sjuk så är man ju lite seg och trött fortfarande.

Nu måste jag skynda mig.
Byebye

Fina klänningar!

Snacka om att Gina Tricot har fått in många jättefina festklänningar/ sommarklänningar! Jag vill ha nästan alla på bilden nedanför! Men det kan man ju så klart inte köpa, hehe. Men jag ska nog köpa en två, tre stycken i alla fall. Man kanske hittar en klänning till studentfesten. Man vet ju aldrig. Haha. Det är jättesvårt att veta vad man ska ha på studentfesten eller studenten överhuvudtaget! Man vill ju vara speciellt fin, men det är svårt att hitta något som är speciellt. Men det är ju lite mera än två månade kvar i alla fall. En och en halv till student festen!!


Ny design.

Altså vad jag ändrar min design en himla massa nu när jag har lärt mig hur man gör! Det är ju så kul. Men man får beslutsångest över vilken design man ska ha. Afff. Men nu när jag vet hur jag ska göra så ska jag göra några olika designer så kan man ju spara dem i dett text dokument så är det ju bara att klippa in de olika designerna beroende på vilken amn vill ha för tillfället. Haha. Jättebra :D

Just nu sitetr jag och kollar på "40 years old virgin" samtidigt som jag fixar lite med designen. Pappa har somnat i soffan bredvid. Först satt han och skrattade till filmen och 5 minuter senare sov han. Haha typiskt pappa.



Dagens funderare: Ursprung spelar ingen roll!

Varför är vissa människor så inskränkta i sig själva. Det ska inte spela någon roll vad du kommer från för land. De ska inte heller spela någon roll om du har ett "svenskt" eller ett "utlänskt"  namn.  Jag förstår fortfarande inte dessa människor som diskriminerar en för att man har ett utlänskt namn eller ser utlänsk ut. Jag har ett tyskt namn för att min mamma kommer från österrike. Men jag är född i Sverige och har bott här hela mitt liv. Jag kan inte ens tyska. Det är samma sak med min pojkvänn, han kommer inte från Sverige men han kan svenska nästan som vilken svensk som helst.  Det ska inte spela någon roll om man heter Anders, Hassan eller Günder i förnamn. Man ska bli bemött på samma sätt i alla fall. Man ska ha samma rättigheter. Jag pratade med en jätte otrevlig dam idag på telefonen. Lägg ner liksom. Det finns så många människor i Sverige som har ett annat ursprung. Så varför har inte Sverige vid det här laget lärt sig hur man behandlar människor. Jämställdhet? Om vi i Sverige har kommit fram till en ganska jämställd situation mellan männ och kvinnor så tycker jag att det ska vara samma sak mellan olika bakgrunder i samhället. Alla ska ha samma chans att få ett jobb man söker oavsett om man är man, eller kvinna eller har en utlänsk bakgrund. Alla som väljer att bo i ett land ska ha samma förutsättningar. Skärp dig Sverige!


Den akustiska versionen är mycket bättre!

Jag håller med alla andra som tycker det!
Den här akustiska versionen av "hope and glory" är myyycket bättre!
Måns Zelmerlöw från melodifestivalen.


Bytt header.

Hej bloggen. Nu har jag bytt header på min blogg som ni kanske ser. Jag vet inte riktigt vilken som var bäst. Jag gillade den gamla men jag tyckte att det var för mycket saker, liksom det var en massa former och så. Jag tyckte att det blev lite för mycket. Men jag ska testa ett tag nu med denna. Vänjer mig väl snart. Haha


Tisdag.

God morgon bloggen. Jag är fortfarande sjuk. Jäkla magsjuka. Jag vill inte vara sjuk. Men i morgon måste jag vara frisk. Då vill jag inte vara sjuk mera. Då får det räcka!

Mitt mobila bredband skulle ha kommit idag om det inte var för att posten var smarta nog att skicka upp det till vårat hus i dalarna. Orka liksom. Jag fick ringa posten och bråka med dem om att de skulle eftersända paketet. Betalar man en himla massa pengar för eftersändning varje år tycker jag faktiskt att de kan fixa eftersändningen så att den fungerar. Vi ska inte ens tala om hur många gånger som vi har fått bråka med posten för att post har kommit bort eller blivit försenad. Massa av pappas räkningar som han skulle få från olika ställen har kommit bort. Roligt liksom att ringa någon stans och säga. Förlåt men jag kan inte betala min räkning för jag har inte fått någon räkning!! Jag blir så himla trött på posten. Skulle ju bara fattas om de tappar bort mitt mobila berdband nu på vägen från dalarna. Aja får hoppas på det bästa!

Jag är rastlös idag. Vet inte vad jag ska göra. Jag är trött och hängig liksom, men endå vill jag göra något. Vill inte bara sitta inne i vid datorn idag. Men jag kan ju inte gå ut om jag är sjuk. Får hitta på något här hemma att roa mig med.

Människans bästa vänn!

Jag kollade precis på filmen Marley & Me. Den var jättebra.Den handlade om en hunds liv hos en familj.  I den ser man verkligen hur det är att ha en speciell hund som kräver extra mycket uppmärksamhet. Det var verkligen som våran familj med Madde. Hon var en speciell hund. Skällde på andra hundar och kunde bli lite galen när hon såg andra hundar. Men trotts det så älskade vi henne som en familjemedlem och ett syskon. Hon var min syster! Snacka om att jag grät i filmen när Marley blev gammal och började bli sjuk. Det är verkligen som en familjemedlem. När man måste skiljas från sitt älskade djur som man har upfostrat eller växt upp med. Det tar verkligen på en. Man vet att det någon gång kommer hända. Men han skjuter bort tanken för att det är för jobbigt. Enda tills det är ett måste. Det är svårt.
Jag saknar min älskade Madde varje dag, varje dag ser jag hennes aska här på byrån. Varje dag blir jag påmind om hur många underbara år vi hade tillsammans. Varje dag vill jag att hon ska stå där ovanför trappan när jag kommer hem. Jag saknar henne så otroligt mycket. Det har gått snart två månader, men det är fortfarande samma känsla av tomhet och saknad här hemma.



Min älskade Madde. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! Jag älskar dig såå mycket. Du är den bästa syster man någonsin kunde ha. Du fanns alltid där för mig. Du lyssnade utan att skvallra. Du trösta mig när jag var ledsen. Du kunde bara ligga och hålla mig sällskap när jag var ensam utan att behöva säga något. Du fanns där när jag hade det svårt. Du ställde alltid upp! Du är bäst Madde och kommer alltid vara det. Vi kommer alltid älska dig!

Sex and the city!

Jag bara älskar sex and the city filmen. Och tv- serien så klart. Jag har precis kollat på filmen. Pappa var snäll och köpte den till mig för att jag var sjuk. Snällt av honom tycker jag! tack pappa.
Jag satt och kollade på den i mitt rum nu på kvällen. Pappa kom in och kollade med mig. Det var kul för han skrattade mera än vad jag gjorde. Haha, han tyckte den var bra. Haha i den delen när de ska gifta sig, ni vet när Big inte går ut ur bilen. Då satt pappa och bara, - hallå gå ut ur bilen, vad dum han är! Haha pappa är rolig. :D

Jag vill köpa den där "skokartongen" med alla säsonger av tv- serie. Men en sådan kartong är ju så dyr. Typ 700 hundra. Jag vet inte riktigt säkert om det är värt så mycket pengar fast jag älskar serien.



Sex and the city går aldrig ur tiden!

Billiga flyg

Jag vill så gärna åka utomland just nu. Sverige verkar aldrig vilja ha vår och sommar. jag är verkligen riktigt sugen på att dra iväg just nu. Jag vill åka till värmen! Värme och sol. Det är såå himla skönt. Jag håller på att få lite myror i mina resnerver nu tror jag, jag brukar vara utomlands cirka två gånger per år och nu har jag inte varit utomlands på ett år! Jag skulle vilja åka på en sista minuten under påsklovet. Men det finns typ inga resor kvar nu alls. Ska man köpa resor under loven så ska man ju vara ute i god tid. Hmm jag får vänta med med värmen till i sommar är jag rädd. I sommar så kan jag ju göra vad jag vill!! För då har jag tagit studenten! Då ska Rosie resa!

Jag kollade på billiga flygresor  till tyskland för Habibi har sagt att han har en kusin där nere som vi skulle kunna åka och hälsa på, och flyget var sjukt billigt vissa dagar. Inte klokt vad det var billigt! Det kostade typ ingenting alls för biljetterna. Kanske ska satsa på nu i stället, så tar vi värmen i sommar i stället! haha



Vår favorit strand i goa!! Åh vad jag saknar indien!! Jag ska lura med Habibi dit nästa vinter! Haha

Fin låt!!

Jag hittade en den här fina låten på en annan blogg! Det är en jättebra låt från en av mina favoritfilmer! A Walk to Remember,  det är en sån fin film. Jag kan kolla på den hur många gånger, den är lika bra i alla fall!

Så varsågod! Njut av den fina låten, hon har så otroligt bra röst!


Måndag.

God morgon bloggen. Jag hade svårt att sova igår. Det gick bara inte, min mage bubblade och bråkade med mig. Jag kommer stanna hemma från praktiken idag för den bråkar fortfarande. Jag vill ju inte smitta de där uppe och sen om min mage bråkar är det inget kul att vara där. I morde vaknade jag tidigt för det kom ut en servicetekniker från vårt larmbolag för att han skulle kolla om larmet fungerade. Och så klart så skulle han hålla på och pipa med larmet så att jag vaknade. Jag är trött nu. Jag ska nog sova mera nu. Måste bara ringa upp till praktiken halv 11 och säga att jag är sjuk. Jag vill inte vara sjuk, ska kurera mig idag så jag blir frisk till i morgon. Jäkla magsjuka.




I går när jag inte kunde sova så gjorde jag den här bilden, i paint!!
Hahaha snacka om att ha tråkigt.

Söndag.

Nu är det söndag och jag är tillbaka i stockholm igen. Helgen har varit bra. Jag saknar redan min Habibi. Jag förstår inte att man kan sakna någon så mycket. Hela tiden. Så fort man inte är med han så saknar man han. Man saknar han när man precis har gått på tåget hem. När man sover, hela tiden. Även fast man inte har varit från han mera än några minuter eller timmar så saknar man han. Livet lyses upp när man är med han, är man inte med han så är livet trist. (Mestadels). Det måste vara äkta kärlek. Det tror jag att det är!! Ja det är det!! Min fina älskling!

Jag har inte mått bra idag, har jätteont i magen och det bara bubblar. Ska försöka kurera mig så jag blir bättre. Hoppas det inte är magsjuka på intåg. Det skulle inte vara kul. Hoppas jag blir bättre. Jag vill ju inte missa praktiken i morgon.

Dagens funderare: Buss och tåg.

Snacka om att det finns konstiga typer när man åker kommunalt. medbuss och tåg menar jag. När man åker tåg så brukar alla som sitter i samma vagn som en själv alltid vara jätte inne i sin egen värld och det brukar aldrig vara någon som pratar med en. Alla brukar sitta i sin egna lilla värld och inte prata med någon, om man inte åker i något sällskap. Då brukar man prata med sitt sälskap. Annars brukar alla vara jätte tysta och inte snacka. Sitter man vid ett bord med fyra personer så kan man i bland titta lite konstigt på de som sitter mitt i mot, för att kolal vad de är för en person som ska sitta mitt i mot en hela resan. Varför är det så? Varför kan inte männsikor vara lite mera öppna när de åker buss och tåg? På det senaste halvåret som jag har åkt tåg (jag åker ofta) så har det varit två stycken som har pratat med  mig. Den första var en gammal dam som hälsade och pratade lite,men gamla är ju oftat pratglada och vill prata om sitt liv. Den andra var i går, det var en gämngammal tjej som började prata med mig. Hon var väldigt trevlig och öppen. Lätt att prata med. Jag tyckte att hon var väldigt trevlig för att bara ha träffat henne där på tåget. När jag satt och pratade med henne halcva min resa ( hon skulle gå av sen) så upptäckte jag hur snabbt tiden går när man har någon att prata med på tåget. Så varför pratar man inte med varandra på tåg och bussar. Tiden går ju så betydligt snabbare då och man får även bekanta sig med nya människor.

En liten sak som stär mig är hur folk kan ha så starka perfymer på bussar och tåg. De vet att de ska sitta någon/några timmar med andra människor relativt instängt på ett tåg eller en buss. Men endå ska de ha på sig en hel parfymflaska med parfym så att andra personer får ont o huvudet. Jag är inte allergisk eller känslig för dofter men det var en man som hade så mycket parfym så sig så det jag fick lite ont i huvudet. Okey det är roligt att lukta gott men i lagom mängd. Tänk på de männsikorna som faktiskt är allergiska mot sådant!


Lördag.

Hejsan hoppsan bloggen.
I dag är det lördag och jag är glad. Jag vaknade med solen i ögonen i morse.Det var ganska jobbigt, men sen somnade jag om och sen när jag vaknade fanns det ingen sol alls. Inte så kul :( jag som var glad att det var sol tidigt i morse och trodde att det skulle vara sol hela dagen. Aja, men jag är glad nu iaf. :D vet inte riktigt varför. Men jag är på bra humör. :D:D:D

I dag händer inte så mycket, jag ska mysa lite med mina vänner och min Habibi :D:D

Arabiska

Habibi och alla hans kusiener kommer ju från Libanon. Så det pratar bara arabiska med varandra. Liksom om killarna spelar kost och pratar med varandra och så då snackar de ju arabiska med varandra. i bland svenska om de vill att jag ska vara med i konversationen och förstå dem. Men i bland när det snackar arabiska så skulle jag bara vilja förstå vad de säger så jag skulle kunna bara flika in och säga någonting. Skulle vara så skönt om jag förståd vad de säger. Jag vill lära mig arabiska. För när vi ska åka ner till libaon om ett tag då vill jag kunna prata med Habibis föräldrar. Hans pappa kan lite engelska och hans mamma ingen. Hans syskon kan ju för de har lärt sig i skolan. Jag vill kunna! Habibi skriver ner meningar i bland som jag ska lära mig, basic ord och så men det fastnar inte.Jag kan ju lite, typ som hej, hur mår du och sånt. Kan kanske 20 ord eller så. Men jag vill kunna bättre. Men jag hade jättesvårt att lära mig engelska. Jag har verkligen svårt med språk. Jag tycker att det är jättesvårt. Och arabiskan är verkligen ett svårt språk också.. Nej jag måste bättra mig. Ska jag leva med Habibi( som jag vill mäst av allt i hela världen) så vill jag kunna hans språk!!


Boxning

Jäkla boxning. Jag förstår mig inte på det. Att man frivilligt har på sig boxnings handskar och går upp i en ring och man vet att man ska få slag på sig och mot ens ansikte. Det förstår jag mig inte på. Att massa människor står och hejar på en medans man slår skiten ur någon annan. Snacka om grupptryck. Men det är väl som allt annat. Man har saker som man tycker om och som man inte gillar. Jag tycker om hundar och pingis och hatar boxning. Och det finns ju andra männniskor som inte tycker om hundar. Kanske är rädda för dem eller tycker att de luktar illa. Jag vet inte. Och så finns det säkert människor som inte förstår sig på pingis. Skjuta en boll fram och tillbaka på ett bord liksom. Men jag gillar det. Samma tycker säker de som boxas.

Vad tycker ni om och vad gillar ni inte ?



Ghaaa!!

Jag förstår mig inte på vissa människor! Människor som pratar skit bakom ryggen. Människor som fryser ut. Människor som ljuger och hittar på saker som inte är sanna. Människor som beter sig som att de är 12 år när de egentligen är mycket äldre. Människor som inte kan växa upp utan gör samma fel om och om igen. Människor som inte fattar! Jag blir så trött på dessa männisor. Varför kan man inte bara växa upp och bete sig som en människa. Förstår de inte att folk blir sårade av vad de gör. Jag är så trött på att se dessa saker hända om och om igen. Kan de inte bara fatta vad de gör och skärpa sig. Man kan inte bete dig på detta sätt hela sitt liv. Det funkar inte i det stora hela. Jag förstår faktiskt inte hur de kan leva med sig själva när de gör såhär. Säger det inte ifrån någonstans nere i ens magkänslor att man gör otroligt fel och måste be om förlåtelse och ändra på sitt sätt. Gör det inte det? Jag är så trött på allt det här så jag inte bryr mig längre snart. Väx upp!!

Detta inlägg riktar sig inte mot någon speciell. Jag ville bara skriva av mig lite ilska.


Fredag!

God morgon!
I dag blir en lång dag. Jag ska vara på praktiken från klockan 12 till 7 i kväll. I eftermiddag ska vi ha en reklamfotografering för Svenska spel. Svenska boxningslandslaget ska komma till studion och vara modeller. Skumt.. haha men det bler säkert skitkul :D Fast jag gillar inte boxning, det är den västa sport jag vet. Men om de inte boxar på varandra ska nog allt gå bra. Behöver ju inte säga till dem att jag inte tycker om deras sport. Hahaha

I kväll när vi är klara med fotograferingen ska jag åka till örebro! Örebro, örebro, örebro :D:D

Nu ska jag packa min väska till örebro och äta frukost. Sen blir det praktiken. Byebye

The sims 2

Vad löjlig man kan vara! just nu sitter jag och spelar "the sims 2". Det är skitkul! Asså det är som att vara typ 12 igen. När man precis hade upptäkt the sims 1. Man tyckte att det var skitkul att drömma sig in i en annan värld där man kunde styra en hel familj. Jag brukade alltd skela simmarna så som ja skulle vilja leva mitt liv om en massa år framåt. Jag döpte killen till samma namn som killen som jag var kär i just då. Och sen bodde vi i ett fint hus och var jättekära och efter ett tag fick vi två barn. Så somjag vill ha mitt liv om en några år. Hahahah vad löjlig man var. Just nu spelar jag för jag har tråkigt. Och för att det är ett kul spel.  Men det är lätt att man drömmer sig tillbaka till livet som tolv när man spelade the sims för att man ville drömma. Nej nu ska jag spela the sims och döpa en familj efter mig och Habibi. Undra vad vi ska ha för jobb och vad vi ska ha för hus. Hmm


Mobilt bredband

I dag bland reklamen fick vi ett erbjudande från tele 2, att om man redan ringde med dem ( som pappa och jag gör på våra mobiler) så skulle man få det mobila bredbandet gratis i tre månader och sen skulle man få alla tillbehör gratis, som modemet och sådanna saker. Sen skulle det bara kosta 189 kr i månaden för det snabbaste mobila bredbandet, så jag klippte till och köpte de. Skitbra! Nu har Rosie mobilt bredband.. Jättebra, nu kan jag surfa var jag vill. I dalarna, på tåget till Habibi. Överallt! :D:D:D  Och dosan till det mobla bredbandet var jätteliten. Som ett usb minne. Annars brukar den vara mycket större. Mycket snyggare med ett litet modem. Den ser verkligen ut som ett usb minne. Jag kommer få den om typ en vecka. Längtar!! :D

Vi var i fotostudion och tog modellbilder nu på eftermiddagen. Det blev ju inget i går så det var jättekul att det blev av idag i stället. Jag tyckte det var jättekul att fota. Jag tror att det blev många coola bilder. Hoppas det. Ska kolla igenom dem lite senare :D

Så kommer mitt mobila bredband att se ut. Liten va? som ett usb minne!!

Torsdag.

Hej, vilken fin dag det är idag. Solen skiner och jag tror att det är några plusgrader ute.

Det blev ingen fotografering i går, for tjejen som skulle fotograferas stälde in. Dålig stil tycker jag för att man ställer inte in sådär bara någon timme innan. Det gör man bara inte om man ska verka seriös. Men vi ska fotografera i eftermiddag i stället. Porträttbilder då. Ska bli kul. Jag har varit ute i studion och tagit sådanna bilder förut. Så jag vet hur det går till. Roligt roligt :D

Ja har fått hem en massa erbjudande på sista tiden. Från olika firmor som fixar studentplakat och ett från tele 2 som har jättebilliga mobila bredband. Sweet :D:D Jag måste fixa ett studentplakat, det ska ju beställas ganska snart, och sen vill jag ha en sådan där studentnalle som har en bild på magen, på hans tröja. Det vill jag, skulle vara mysigt :D Tänk att jag snart ska ta studenten, Skitskumt!! Men jättekul!! Sen är jag fri och kan göra vad jag vill! Snacka om lycka!!



En sån nalle vill jag ha när jag tar studenten, och ett plakat så klart!

Dagens funderare: Din mamma

Jag har funderat på det där uttrycket "din mamma". För svenskar betyder det ju inget speciellt, vi kan säga "din mamma" utan att mena någonting. Om vi är arga och säger det så betyder det ungefär samma sak som "fan" eller "skit också". Men om en arab säger det till en annan arab så blir det väldigt stora problem. Det är nog ungefär som att kränka han väldigt hårt. Snacka om stora kontraster. Men araber har ju också mycket större respekt för andra människor och speciellt äldre. Alla vi i sverige skulle ju inte resa oss på bussen om det kom en äldre dam. Kanske 60% som skulle göra det. I dessa länder skulle alla göra det tror jag. I alla fall 95%. Man har mera respekt för dem man känner och äldre människor. Jag tror att om vi svenskar slutar säga massa svordomar till varandra också och tar det lika hårt som andra länder tar det så skulle vi må mycket bättre. Tillexempel i sverige är det ju vanligt  för tjejer att bli kallad hora eller fitta, och killar blir kallade bög och sådanna saker. Varför slutar vi inte kalla varandra sådanna saker! Jag tycker att vi ska börja mera som araber och säga sho habibi eller marhaba habibi när de pratar med varandra. Skulle inte sverige bli ett mysigare land om vi gick runt och sa älskling till alla vi tyckte om i stället för att säga "fitta" eller "bög"? Det är vad jag tycker!


Onsdag.

I dag har det varit en bra dag. Först var vi inne på ett möte i stan men efter det köpte vi fika och sen åkte vi till djurgården och satt oss och fikade och matade svanar. Det var jättemysigt för svanarna var bara en liten bit från oss precis nedanför bryggan i vattnet. Det är ju så bra väder också. Solen skiner och det är varmt, lite kallt i skuggan men det får man leva med det är ju bara mars. Jag hade på mig min blåa dunväst idag. Jag trodde jag skulle frysa med den men det gjorde jag inte. Mysigt. Snart är det vår!

I kvälll ska jag ut till studion med Janne och ta bilder på en modell. Kul!


Svanarna som vi matade idag.

Eftermiddag.

Ja pratade med min moster som sa att mina kusiner, och min moster och morbror ska åka upp till dalarna på påsk och åka skidor. De ska sova hos min mamma som bor typ 1 km från vårat hus i dalarna. Så de frågade om vi också vill åka upp och åka skidor då så kan vi åka hela bunten tillsammans. Det skulle vara jättekul, för jag har aldrig åkt skidor tillsammans med dem. De har alltid åkt upp med kompisar och hyrt hus i sälen förut. Men den här iden var verkligen jättekul. För då kan man umgås med varandra och åka skidor på dagarna och på kvällarna kan man kanske äta middagar tillsammans och sådana mysiga saker.

Det blev fotostudion i morgon, skitkul :D Det är verkligen kul att arbeta i fotostudion och i morgon sa Janne att vi skulle arbeta med ljuset och göra mörka häftiga bilder där vi exprementerar med ljuset så att det blir mörkt på vissa ställen och ljust på vissa. Arbeta med blixtrarna och ja nu fattar.
Janne sa också idag att det kanske blir fotostudion på torsdag med, haha mycket fotostudio denna veckan :D

Hantverkare.

Jag förstår mig inte på hantverkare. De kommer försent och när de är där så gör det inte mycket eller så pratar de i telefonen. I dag hade vi två hantverkare hemma hos oss. Den ena skulle laga fönstren, han kom klockan 2 och tog med sig rutan och skulle komma tillbaka om en och en halv timme. Klockan tre hade han fortfarande inte kommit. Snacka om hantverkare. De passar aldrig tiden! Och den andra som skulle fixa med larmet han prattade i telefonen hela tiden. Och jag lovar att 70 % inte var jobbsamtal. Kan man inte sköta sina privata samtal på en annan tidpunkt när man är ute hos en kund. Oproffesionellt tycker jag. Nu ska jag så klart inte dra alla hantverkare över en kamm. Men det är de erfarenheterna jag har av hantverkare. Och då gäller det inte bara det här tillfället utan många. Kan de inte bara göra sitt jobb. Man betalar ju dem i alla fall för att de ska sköta sitt jobb när de är hos en inte inte att de ska göra något annat!

Nu har jag fått ta ut mina agressioner som jag hade i dag. Tack så mycket!

Dagens funderare: inre skönhet

Jag har funderat på det där med inre skönhet. Man säger ju att det är vad man har innan för pannbenet som spelar roll. Man kan vara skitsnygg men ändå helt blåst. Då är man inget att ha. Men om man är halvsnygg men är jättesnäll så är man ett bätte kap än den snygga. Men om man är halvsnygg och snäll men har dåligt självförtroende. Då har man ju ingen utstrålning. Och utstrålning är ju också en viktig sak för att ha en bra personlighet. Det är en djungel det här med skönhet. Jag tycker i alla fall att den inre skönheten är viktigare än den yttre.
Men i alla fall när jag träffar min kille så sminkar jag mig och fixar till mig så jag ska se snygg  ut. Även fast han har sett mig nyvaken,  utan smink och morgonrufsig i håret hur många gånger som helst. Men endå så vill jag vara snygg när jag är med han. Och jag vill hälst inte heller gå utanför dörren utan smink. Snacka om hur man har utvecklats. När man var mindre brydde man inte sig hur man såg ut och det var ens föräldrar som oftast valde kläder till en. Jag tycker att det var enklare så. Det fanns inga skönhetskomplex när man var liten. Det största problemet var att man bråkade om vilken barbie docka man skulle vara när man lekte med sina kompisar. Mycket skönare! Sen kom man in i tonåren och massa andra tankar kom in i bilden. Och sminket. Man ville vara snygg. Jag kom ihår bald se första gångerna jag färgade håret hos en frisör. Jag färgade brunt överhår och rött under. Det var i 8an och när jag kom till skolan så kom alla fram till mig och sa att jag hade så fint hår. Och snacka om att jag vart stolt! Bara man gör en sådan sak som att fårga håret och folk berömmer en så tror jag att man får lite bättre självförtroende. Alla mår ju bättre av beröm och komplimanger. Man skulle få komplimanger varje dag så skulle man ha värsta självförtroendet nu! Man märker att man mår bättre och blir gladare  om man tillexempel får en komplimang av sin kille. Då känner man sig bättre hela dagen.


Tisdag.

Hej bloggen!  I dag har jag jätteont i halsen och är hes. Dumma förkylning! Men jag har hört att det är många som är förkylda nu. Det kanske är någon smitta som går just nu. Hoppas jag blir bättre snart.

Pappa väkte mig för att jag skulle gå ut och fota föntren innan glasmästaren kommer. Polisen och försäkringbolaget ville tydligen ha bilder till polisanmälan som vi har gjort. Så det var bara att gå upp och ta bilder och sen förminskad dem och lägga på mailen till dem. Morgonpigg, nej!!

Nej nu måste jag skynda mig så jag hinner upp till praktiken i tid.





















Så här såg ett av fönstren ut.

Vaggvisor

Jag kan inte sova. Pappa pratade med securitas så de ska komma ut och tejpa fönstren nu i natt, och sen ska glasmästaren komma ut i morgon bitti och laga dem. Jag tycker att det är jätteläskigt det här. Tänk om de hade kommit in! Tänk om de hade vait i vårat hus och vi inte hade had vetat om det, om vi tillexempel hade sovit och de hade varit på nedervåningen. Skitläskigt. Nu hör jag att securitas bilen åker in på gården. Ska lugna ner mig nu. Vi har ju larm. Ingen kan komma in i vårat hus. Och securitas är här och fixar nu så att fönstren ska vara säkrade till i morgon när vi kan byta dem. God natt!

Jag lyssnar på lite vaggvisar för att jag ska bli trött. Dessa två hörde jag ofta när jag var liten. Den med Carola blir man faktiskt trött av. Den andra är mäst nostalgi ;P


Byssan lull sjungen av Carola


 och trollmors vaggsång!

Jäkla tjuvar!

Nu ska jag snart soooova :D Jag har suttit vaken några timmar för att jag sov typ lite mera än två timmar på eftermiddagen/kvällen. Men nu ska jag försöka sova.

Pappa vaknade och gick ut med Ronja precis. Han har det som någon grej att han går upp och går ut med henne mitt i natten. Förstår inte han, han somnar jättetidigt, typ 8 - 9 men sen är han jättepigg i några timmar mitt i natten och sen går han upp 8 sen igen morgonen efter. Haha snacka om vrickat sovmönster! Men iaf för att komma till saken så kom pappa in i mitt rum och sa att det hade varit några och brytit på våra fönster på undervåningen och försökt komma in. Hur dum kan man vara, vilja bryta sig in i ett hus som är hellarmat med övervakningkameror !:O förstår man inte att det liksom inte går! Aja de kom inte in i alla fall, så ingenting blev stulet. Tur. Men fönstern är förstörda, så vi måste ta hit hantverkare och laga fönstren. Ytterrutorna är det sprickor i och karmarna runt om är helt förstörda. De ställer bara till problem för oss, de kommer ändå inte in så vad ska de bråka för.
Pappa funderar att sätta galler på källarfönstren, de som ligger näsmast marken. Men det tycker jag är lite överdrivet. Liksom vi har kameror på hela källarvåningen så om de skulle lyckas komma in, vilket är omöjlijt om larmet inte ska gå! Men om de lyckas så kommer de filmas av våra övervakningskameror och så kommer securitas vara här innom några minuter så det går inte att komma in i vårat hus om ni är tjuvar. Nu har tagit fel hus!

Föresten jag fixade min kommentarssida idag så den matchar resten av sidan, den var blå förut. Jag tyckte inte att det ljusblåa matchade allt mitt rosa ;P
Så nu vill jag ha många kommetarer, på alla mina inlägg!  :D:D:D då blir jag glad. Kommentera även gamla inlägg som ni försökte kommentera förut men inte lyckades när sidan inte fungerade!

Min blogg är fixad!!

hej bloggen, du är fixad nu!!
Tack blogg.se ni  fixade min blogg!! Nu kan man kommentera mina blogginlägg!! och trycka sig runt på bloggen utan att det står " 404 page not found". Yes!! :D:D:D:D

Annars då, jag snorar och snyter mig och hostar och afff. Jag somnade när jag kom hem från praktiken vid 6 tiden och slocknade i 3 timmar. Haha nu kommer jag inte kunna sova i natt. Jag får väl sitta uppe några timmar och försöka sova sen igen.. haha om man ska bli frisk så ska man väl sova mycket, eller ? :P


Darin

Darin var en stor idol för mig när jag var yngre. Jag lyssnade på han hela tiden. Jag älskade hans musik. Sen försvann han spårlöst ett tag och nu har han kommit med en ny låt!! Den är jättebra!! Jag tycker om hans röst och hur han dansar. Han är bara så bra.



Jag är sååå glad, snälla hoppas det går bra!! Snälla, Snälla, snälla gör så det går bra. Det är så nära nu.. SNÄLLA!!

Praktiken

Nu sitter jag på praktiken och väntar för Janne och Camil är ute på ärende!! Då får jag vara själv här för att det alltid ska vara öppet för kunder som vill komma in och ta passbilder och sånt. De litar på mig, haha ;D Jag har inte så mycket att göra här idag. Vi har modell fotografering i kväll kanske, det är inte hundra än. Vi får se, det skulle vara jättekul om det blev så!! Jag älskar att vara i studion. När de tar modellbilder med en make - up artist och allt. :D:D
Annars har de en modell fotografering i nästa vecka. Hoppas jag får vara med på den också. Om det är en vanlig fotografering med en modell så får jag vara med men om det är en glamour fotografering(naket) så vill modellen oftast inte att det är en praktikant med under fotograferingen.
Ops nu måste jag gå, nu kom det en kund xD



Föresten JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! ville bara säga det :D:D för jag är såååå glad :D:D


Fjortisar

Hej bloggen. Nu är jag hemma. Tåget går väldigt snabbt. Jag är hemma på 1 timme och 45 min. På tåget fanns det 2 stycken fjortis tjejer.De var jätte högljuda och sätt och skrattade åt allt och höll på. Jag stör mig så på sånna människor som inte kan respektera att vi sitter på ett tåg och då vill människor ha det lugnt och skönt. Okey de får prata och skratta i normal samtalston. Inte gapskratta hela tiden och prata jätte högt så alla hör vad de säger. Det är samma sak som att man inte sitter och pratar på en bio. Det finns människor som vill ha lugn och ro, respektera det. Man kan inte vara hur högljud som helst och vela ha allas uppmärksamhet överallt och hela tiden, lär er det.

Nu ska jag snart ta med mig min dator och åka upp till praktiken. Jag ska vara där klockan 11. Undra om Camil har fått barn, han ska få nu vilken dag som helst. De vet att det ska bli en tjej så jag har köpt en liten babyfilt som jag ska ge han när han har fått barnet. Inte så mycket, men det är ju tanken som räknas ellerhur. Vi var och träffade en bäbis i går också. En kompis, kompis hade fått barn så vi var där och gratulerade. Vad liten den var. Nästan helt nyfödd. Vad små de är. Jag har inte umgåts med en sådan lite bäbis på ett tag nu, det var ju flera år sedan mina kusiner var så små så. Haha man blev nästan lite chockad att den var sååå liten. Haha så klart vet jag att de är små men iaf. haha söt var han!! :D:D

Måndag.

Hej bloggen. Nu sitter jag på tåget hem. Det är ganska tidigt. "gäsp" jag gillar inte att gå upp tidigt. Men jag är tvungen att ta det här tåget hem för att jag ska hinna till praktiken kl 11. Det är skönt att börja så sent varje dag. Jätteskönt! Då får man sovmorgon eller så hinner man åka direkt från örebro på morgonen utan att komma för sent. När jag åker så här på måndags morgonen direkt till skolan så brukar jag komma typ 2 timmar sent. Inte för att vi har någon lärareledd lektion på måndagsmorgonen men vi har en lärare som brukar komma och gå lite för att kolla så vi är där. Med denna vecka är det 3 veckors praktik kvar. Praktik är kul. Man slipper skolan och massa läxor. Jag tycker inte om läxor. Varan skola ska inte ha läxor. Det är typ en grej i deras konsept. Men vi får en massa läxor och stora inlämningsuppgifter som man omöjligt ska hinna göra i skolan så man måste göra det hemma iaf. Så man måste ta hem läxor fast man inte ska ha läxor. Taskigt. Nej nu ska jag sova lite eller läsa. Får se vad jag gör. God natt eller god morgon. :D

Fästman, trolovade, blivande man!

Jag har tänkt på det här med fästman. Det låter så vuxet. Camil på min praktik pratar om habibi som min fästman. Visst vi är förlovade med fästman, trolovade, blivande man? Blivande man tycker jag om. Om några år! Om några år blir han min man. För vi har planerat att gifta oss om några år. Vissa tycker ju att man ska gifta sig inom ett år efter att man har förlovat sig. Men det tycker inte jag är nödvändigt. Bara man är är säker på att man till gifta sig. Och man kommer göra det. Vissa ser förlovning som en kärleksförklarning. Jag ser en förlovning som att man ska gifta sig och leva länge tillsammans. Men det handlar nog om hur man är uppfostrad och hur man ser på det hela . Jag är lite sådär att jag ska ha ett stort sagobröllop. haha Men allt är ju olika från person till person. Men jag älskar ordet blivande man. Du är min blivande man habibi. Jag älskar min ring med ditt namn i! Jag blir jätteglad varje gång jag ser den!


 

Mobilblogg!

Hej bloggen. Jag har lärt mig hur man mobilbloggar! Det var mycket lättare än jag trodde. Jag sökte på google och sen kom blogg.se upp och jag gick in på den sidan och sen loggade jag in som vanligt. Precis som jag loggar in på datorn. Jättebra.! Jag trodde inte att det skulle gå. Jag trodde att man skulle vara tvungen att ladda ner något program för att kunna blogga. Nu sitter jag och har tråkigt medans de andra kollar på fotboll. Vad är det med killar och fotboll. De kan sitta och kolla på fotboll i timmar utan att bli uttråkade. Jag blir uttråkad efter 5 min. Förutom om det är Sverige. Då kan jag sitta och hoppa i soffan. haha. Men då är det en annan sak. Bara sitta och kolla på vilka som helst är tråkigt.. Det har var kul. Vad bra att jag kom på hur man mobilbloggar! Nu har jag något att göra och jag har tråkigt eller så. Då är det bara att logga in och blogga! Skriva ner mina tankar eller dela med mig åt något som jag vill berätta. Perfekt!


Den här hunden är jättesöt :D:D:D Jag har den i min mobil. Så söt :D

Söndag

Hej bloggen.
Vilket fint väder det är ute idag. Solen skiner och det är lagom varmt för att fortfarande ligga snö på backen.. Jag tycker att det ska bli vår nu. Sol och varm så man slipper ha på sin ett ton kläder för att gå ut. Jag vill ha den varma våren och sen en varm lååång sommar :D:D Jag älskar sommar.
Fy jag har blivit riktigt förkyld. Det rinner i näsan och halsen gör ont. Igår hade jag ont i öronen också men det försvann i natt som tur var! Man vill ju inte bli förkyld nu när jag har praktik. Vill inte ringa oh sjukanmäla sig från praktiken.
I morgon börjar 3e veckan på praktiken, jag känner att jag lär mig väldigt mycket hela tiden på min praktik. Mina handledare är väldigt bra, de tar sig verkligen tid till att visa mig och hjälpa mig om jag inte förstår eller kan. Kul! Känns väldigt bra att jag hittade en sådan bra plats. :D

Jag har märkt att det är problem med min blogg. Att man inte kan trycka sig vidare till gamla inlägg eller kommentera mina inlägg. Jag har försökt att hitta problemet men hjar inte lyckats så jag har mailat blogg.se så vi får hoppas att de kan hjälpa mig! Jag älskar ju min nya design på bloggen så jag vill inte att det ska vara något fel med min blogg!!

Dessa två låtar lyssnade jag och Sanna på igår, haha :D:D
 

Böjda bananer



Och du är det finaste som finns. Båda två med smurfröst ^^

Lördag

Hej bloggen.
I går var det ju fredagen den 13e. Det var verkligen inte min dag. Mitt tåg som jag åkte till örebro med i går var det verkligen kaos med. Först var det försenat en massa från stan. Sen när vi väl kom iväg så stannade den hela tiden på väg till västerås. När vä väl kom dit skulle de ta bort en vagn på tåget, för att den var trasig eller något. Och det skulle ju vara precis den vagnen som jag satt i! jag trodde att det inte skulle finnas platser i de andra vagnarna som fanns kvar, men det fanns det som tur var. Men att de tog bort den vagnen gjorde ju inte tåget snabbare precis. Den förtsatte att stanna hela vägen till örebro!! herregud, var inte sj kända för att de skulle passa tiderna? Jag förstår inte hur de tänker, Afff säger jag bara.
Nej nu ska jag inte klaga mera, det är lördag och jag och Habibi har varit förlovade i en månad idag!!Jag älskar dig Habibi, du är det bästa som har hänt mig!!!

Nu sitter jag hemma hos Sanna, en kompis här i örebro. Ska mysa lite med henne.. vi blev kompisar efter att jag blev tillsammans med habibi för hon är tillsammans med hans kusin. Vi har blivit väldigt bra kompisar faktiskt.






Den här låten tyckte jag skulle ha vunnit i dag, synd att hon kom sist! Hon är väldigt begåvad och sjunger väldigt bra för att vara så ung. Jag säger som de brukar säga. Jag tror hon kommer bli nästa Carola!

Fredag!

Hej bloggen.
I dag har det varit en stressig dag. Jag var så trött i morse när jag vaknade och ville inte gå upp. Habibi ringde och väckte mig, han var morgonpigg men det smittade tyvär inte av sig på mig. Sen när jag kom upp ur sängen så belv det stressigt för att hinna till praktiken. Jag kom bara 5 minter sent. Och på praktiken blev det mera stress. Det var ett gäng bilder, ca 50 stycken som skulle iväg till labbet. Så jag satt mig och redigerade dem och jag vart klar en kvart innan jag skulle gå hem. Stressigt!!
Det var helt klart värt att jobba med alla de där bilderna, för jag lärde mig jättemycket om hur man redigerar bilder på ett lätt sätt så man får de att se mycket bättre ut. Och ett annat pluss var att Janne hade tagit med sig en jättebra skärm, för att han visste att jag skulle jobba med de där bilderna idag. Den var stor och hade mycket bättre färger än vad min lilla laptop skärm har, det var jättekul.

Nu är jag hemma och ska packa ihop vad jag ska ha med mig till örebro. Ska snart åka in till stan och ta tåget. Jag får åka nytt tåg idag (dubbeldeckarna), jag tycker om de tågen. Delvis går det en kvart snabbare och sen så är de mycket skönare gång på de tågen tycker jag.
Nej nu ska jag fixa i ordning mig.
byebye




Jag älskar den här låten, jag kan lyssna på den om och om igen!!

Ny bildmeny -->

I dag har det hänt ganska mycket på bloggen utseende igen. Jag har lagt till en klocka, datum och så har jag gjort det viktigaste av allt, lagt till den lilla bildmenyn/bildgalleriet!! Det var verkligen roligt att jag hittade hurman gjorde det, jag säkte runt på nätet men hittade inget. Men sen hittade jag ett inlägg som hjälpte mig på vägen och sen använde jag mitt eget huvud och den kodningskunskapen jag hade och fixade det, visst är jag duktig :)



I morgon åker jag till Örebro!! När jag åker till örebro så brukar jag göra det på förmiddagen, för när vi har skolan så slutar jag 12. Men nu är det praktik, så då slutar man halv 5 i stället. Kommer komma till örebro väldigt sent. Men det får man leva med. Ska bli skönt att komma till Örebro, när jag är i örebro så får jag verkligen ett bryt mot vardagen. Jag tycker att det är väldigt skönt. Men jag tycker verkligen om att vara där. Får mig att koppla av.

Kolla papegojan!

Tänk att ett djur kan lära sig så mycket! Jag tycker verkligen att det är häftigt. Jag vet ju att djur är nyfikna att lära sig. Om jag tar fram aktivitetsleksaker och ger mina hundar så vet jag ju att de blir helt till sig och vill leka med dem. De lär sig ju snabbt ,  men att de är lika smarta som ett barn visste jag inte.
Jag har sett papegojer som pratar, men inte att de kunde skilja på färger och räkna!! Cooolt..



Gamlingar

Hej bloggen.
Fotograferingen i dag på servicehuset gick bra. Pensionärer är så snälla och glada  när man kommer dit. De vill prata och berätta saker om sitt liv. Det var speciellt två stycken pensionärer som märkte ut sig. Det var en man som hade varit fotbollsproffs i USA och höll på och berättade om sin karriär som han hade haft. Det var en ganska intressant historia.
Sen var det en dam som hade varit barnmorska på Karolinska. Hon kom fram till mig och frågade om jag var född på KS. Jag svarade att det är jag. Hon fortsatte och sa att jag kanske var med när du föddes då och så frågade hon hur gammal jag var. Jag sa att jag var 18 och då kom hon på att hon hade slutat då. Men sen sa hon, din pappa då, är han född på samma sjukhus. Jag svarade ja för det är han. Då blev hon jätteglad och sa att hon kanske var med när han föddes. Haha
Det fanns jättemycket att fota på servicehuset, de gamla har så mycket de kan göra där. Det fanns gym, Slöjd, bingohall, de körde biograf i matsalen på eftermiddagarna, datasal, fik och massa annat. Snacka om dagis för äldre. På ett sånt hem ska man garanterat bo när man blir gammal.

Torsdag

God morgon bloggen!
Jag har nyss vaknat, det är så skönt när man har praktik, för man får sovmorgon. Iaf jag som bor  10 min från min praktikplats och börjar kl 11.
Men idag skulle jag och Janne (ena handledaren på praktiken) bort till ett ålderdomshem och fotografera gamlingar för att de skulle släppa en tidning eller något sånt. Ska bli ganska kul. VI skulle träffas klockan 12, så jag får skynda mig lite nu så jag hinner med pendeln.
I dag ska jag ha de nya jeansen. Det är kul med nya klädr, men just jeans tar det ju ett tag att gå in. De första timmarna kan det bli lite tagt och stramt. Men när jag provade de i butiiken verkade de jättesköna.
Nej nu måste jag skynda mig!

Shopping idag!

Hej, idag efter praktiken så åkte jag och pappa bort till skärholmen för att shoppa lite, och vi hamnade i värsta prisparadiset. Vi var i 2 butiker och den ena med kläderna hade värsta rean, typ halva reapriset! Den andra var bara allmänt billig. Jag älskar sådanna butiker.
Jag köpte:
2 par Jeans,2 par toppar ,1 Nalle Puh Natt tröja,3 jättefina ramar och en nagelfil, allt kostade ca 500 kr. 
Jag tyckte att det var en riktigt bra affär. Jag är riktigt nöjd faktiskt.

För några dagar sedan hitade jag den här fina "snögloben", det är en fotoram som man kan sätta in två bilder i, en på vardera sida. Kommer ni ihåg när man var liten och hade en sån som man vände på och skakade som snöade det över ett litet snölandskap innuti? Det är en sådan fast det snöar glitter hjärtan i stället!! riktigt cool tycker jag, jag köpte en i silver och en med röda hjärtan som jag ska ha våra förlovningsbilder i!



Nu har jag fixat min nya design!!

Nu är jag redo att börja blogga, för jag har en fin blogg!!
Jag har sutit majoriteten av kvällen och försökt att få en fin design på min blogg, och nu är jag ganska nöjd. Jag tycker att den ser fin ut och ser ut som min stil. Så den får duga nu ett tag!
Jag kan ju lite kodningsgrunder så jag förstod ganska snabbt hur jag skulle göra.
Visst blev det fint!!

Det finns en jättebra sida som man kan hitta jättemycket tips på vad man kan göra och hur man ska göra!!
http://www.designadinblogg.se/

Nu börjar vi om på nytt!

Hej alla.
Jag har ju haft några bloggar nu men jag är så dålig på att skriva. Men nu vill jag börja skriva igen!!

Om mig då. Jag är 18 år, fyller snart 19.
Jag är förlovad med min habibi! vi förlovade oss på alla hjärtans dag!
Jag bor med min pappa i sthlm. Jag tar studenten i sommar.
Jag tycker mycket om att resa och har en extra stark kärlek till indien.
Indiska är min passion.. När folk frågar mig vad jag vill ha när jag fyller år så säger jag -gå till indiska, jag blir glad vad du än köper där.
Haha men vad jag gör nu då. Jag praktiserar. Vi är ute på 5 veckors praktik nu från skolan. Inne på vecka 2 nu. Jag är stolt över min praktik plats. Det är bara halva klassen som är ute. Resterande är i skolan, för de inte har fått någon plats. Men jag är glad för jag har min praktik på en fotostudio. I bland finns det inte så mycket att göra men när vi är ute och fotar så är det skitkul.

Ha en bra dag!
Rosie

Välkommen till min nya blogg!